Volledig scherm
PREMIUM
Fietsen met vrienden in Frankrijk. (c) Wilco Willemsen © Wilco Willemsen

Hoe is het om met vrienden op fietsvakantie te gaan?

Vakantie inspiratieHet is voor het mannengroepje weer eens iets anders dan het rondje Rotterdam-Gouda: fietsen in de Vogezen. Vier bergen, 120 kilometer.

Steenkapot. Alle spieren in mijn lijf zeggen: stop ermee. Keer om! Laat je twee overgebleven fietsvrienden lekker gaan. De top van de laatste berg Planche des Belles Filles (waar Chris Froome zijn eerste touretappe won) komt een andere keer wel. Nou, tot de volgende bocht, zeg ik tegen mezelf, en dan mag ik omkeren om me aan te sluiten bij mijn drie andere fietsvrienden, die vast al op een terras aan het bier ziten. Maar eenmaal bij die bocht constateer ik: ik fiets nog, ik val nog niet om; tot de volgende bocht dan maar weer...

Het begon allemaal met een appje. U bent toegevoegd aan de groep - weekendje Vogezen? Waarop de ik doe mee’s en I am in’s in rap tempo binnenkwamen. Niets leuker dan om jezelf in goed gezelschap weer eens lekker te testen op de ‘ballonnen’ in de Haute-Saône. Waar je in een overzichtelijk gebied met mooie bossen en enorme vergezichten in een relatief klein rondje toch veel klimkilometers kunt maken. Zes bergen met een categorie 1-status op nog geen 600 kilometer van Nederland.