Volledig scherm
Ontwerp van Iris van Herpen. © getty

Iris van Herpen valt op tijdens coutureweek Parijs

Ontwerpster Iris van Herpen showde maandagavond haar couture-collectie voor de komende zomer in Parijs. De vernieuwende ontwerpen van Van Herpen en Jan Taminiau vallen op bij de internationale pers.

Volledig scherm
Ontwerp van Iris van Herpen. © getty
Volledig scherm
Jan Taminiau en een model, maandag op de catwalk. © getty

Zelf omschrijft Van Herpen haar designs als mode waar normale regels niet gelden, als een wisselwerking tussen vakmanschap en innovatieve technieken en materialen.

Opvallend binnen de collectie 'Micro' was de combinatie van handwerk met 3D print en lasertechnieken. In samenwerking met kunstenaar Bart Hess werd een doorschijnende slangenhuid ontwikkeld; plexiglas werd afgewisseld met onder andere koper en transparant acryl. Persbureau AP meldt dat de 27-jarige ontwerpster 'ondanks haar leeftijd en nieuwkomers-status naam heeft weten te maken in Parijs.'

In de presentatie van Taminiau's collectie 'Tarnished Beauty' liepen de modellen, onder wie Kim Feenstra, met maskers op die zij aan het einde van de show afzetten. Met name de hoge zolen en zwevende hak van zijn schoenen vielen in de smaak bij pers en publiek.

Volledig scherm
Opvallende schoenen, ontworpen door Iris van Herpen. © getty