Volledig scherm
PREMIUM
Arman, kind van de 79-jarige Mohinder Singh Gill en de 70-jarige Daljinder Kaur uit Amritsar. Geboren op 11 mei 2016. © AFP

Kan een vrouw straks op elke leeftijd een kind baren? Ja!

Kan een vrouw straks op elke leeftijd een kind krijgen? Ja! En eerder binnen twee dan tien jaar. En kun je kiezen voor een jongen of meisje, blond of rood haar? Dat ook. Journalist Vivian de Gier leest met grote ogen het nieuwe boek ‘Onbeperkt vruchtbaar’ van Larissa Pans.

Dat een groeiend aantal (vooral hoogopgeleide) vrouwen pas rond hun 30ste aan kinderen begon, gaf artsen vijftien jaar geleden nog reden tot zorg. Inmiddels is het geen zeldzaamheid meer dat moeders van eind 30 of begin 40 hun eerste baby krijgen. In Onbeperkt vruchtbaar. Een zoektocht naar de uiterste houdbaarheidsdatum schetst de auteur een voor sommigen hoopvol, voor anderen verontrustend beeld over onze voortplanting.

  1. Vader door autodief 100 meter meegesleurd als hij dronken zoon ophaalt: ‘We geloofden onze ogen niet’

    Vader door autodief 100 meter meege­sleurd als hij dronken zoon ophaalt: ‘We geloofden onze ogen niet’

    Een 51-jarige man is zaterdagnacht in Oisterwijk in een auto met draaiende motor gesprongen en er vervolgens mee vandoor gegaan. De eigenaar van het voertuig zag het gebeuren en klampte zich aan het portier vast om de autodief tegen te houden. Hierdoor werd hij volgens de politie 100 meter meegesleurd. Annemiek Janssens (58) zag alles van dichtbij gebeuren. ,,We geloofden niet wat we zagen.”