Volledig scherm
© anp

Laura Dekker duikt schoolboeken weer in

Zeilmeisje Laura Dekker wil weer terug naar school om zo snel mogelijk haar havo-diploma te halen. Dat meldt het AD vandaag.

Laura heeft na een vermoeiende aankomst na haar wereldreis een paar dagen volledige rust gekregen. Ze wordt weggehouden van media en allerlei andere verplichtingen. Wel volgt nog deze week een indringend gesprek over school, stelt haar manager Gerard van Erp. 'We gaan stevig met haar praten - haar familie staat gelukkig achter mij - om te zorgen dat Laura weer naar school gaat. Ze móet gewoon haar diploma halen.'

Sinds haar vertrek volgt Laura les via de Wereldschool. Van deze officieel erkende onderwijsinstelling 'mag Laura verder leren op elk moment dat zij dat wil'. Laura heeft alle boeken van havo 4 en 5 aan boord en doet precies hetzelfde als haar leeftijdsgenoten aan de wal, al stond het leren de laatste maanden op een laag pitje.

Film in de maak

De reis van Laura wordt verfilmd. Jillian Schlesinger volgde de zeilreis op de voet en maakt er nu een documentaire over, die rond de zomer moet uitkomen. Het filmen zit er inmiddels op.

Lees meer in het AD vandaag.

poll

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

  • Goed dat Hema een voorbeeld stelt (2%)
  • Belachelijk, laat gewoon zoals het was (90%)
  • Maakt mij het uit. Wat zegt zo'n label nou? (3%)
  • Waar maken we ons druk om? Er zijn natuurrampen aan de gang! (5%)
95761 stemmen