Volledig scherm
Laura Dekker. © REUTERS

Laura zeilt vanavond haven Sint Maarten binnen

Zeilmeisje Laura Dekker vaart, naar verwachting tussen 20.00 uur en 22.00 uur (Nederlandse tijd), de haven van de jachtclub van Simpson Bay op Sint Maarten binnen. Ze is dan de jongste zeiler ooit die solo rond de wereld voer. Haar aankomst wordt al weken koortsachtig voorbereid door Gerard van Erp, Laura's nieuwe manager.

Volledig scherm
De haven in Simpson Bay waar Laura haar soloreis om de wereld zal voltooien. © anp

De jachtclub wordt vandaag hermetisch afgeschermd. Iedereen die geen familie is van Laura, moet haar aankomst vanaf afstand aanschouwen. De pers moet zich houden aan de getekende mediacode, zodat de aankomst van de solo-zeilster niet chaotisch verloopt zoals bij haar vertrek, zegt Van Erp.

Veel mensen zullen Laura met bootjes tegemoet varen. Op een van die bootjes varen Laura's vader, moeder, opa en oma, die gisteren op Sint Maarten aankwamen. En zusje Kim, die op het laatste moment toestemming kreeg van de leerplichtambtenaar om erbij te zijn.

Na haar aankomst wordt het zeilmeisje begroet door Rhoda Arrindell, minister van Sport en Onderwijs van Sint Maarten. En 's avonds volgt een diner op een megajacht.

Gerard van Erp vertelt vandaag in het AD dat het daarna even afgelopen is. Er zijn tientallen mensen die 'iets van Laura willen'. Van het aanbieden van cheques in ruil voor een fotomoment - 'beginnen we niet aan' - tot 246 interviewaanvragen vanuit de hele wereld.

'Thomas Gotsschalk, de Duitse talkshowhost die jarenlang Wetten, dass? presenteerde, wil dat Laura maandag in zijn nieuwe programma verschijnt. Geld speelt geen rol, hij zou een privévliegtuig regelen. Mooi niet dus,' zegt Van Erp. 'Laura geeft zondagochtend twee interviews, waarvan één aan het AD. Daarna bekijken we rustig waar ze zin in heeft.'

De zeilster heeft haar rust hard verdiend, na haar lange reis. Al benadrukt Van Erp wel dat over een paar dagen serieus met Laura wordt overlegd over haar toekomst. 'Ze móet haar school afmaken en goed nadenken over wat ze hierna wil doen.'

Laura Dekker liet eerder weten hierna 'naar Nieuw-Zeeland te willen varen, daar te gaan wonen en 'iets met zeilen' te willen doen.


poll

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

  • Goed dat Hema een voorbeeld stelt (2%)
  • Belachelijk, laat gewoon zoals het was (90%)
  • Maakt mij het uit. Wat zegt zo'n label nou? (3%)
  • Waar maken we ons druk om? Er zijn natuurrampen aan de gang! (5%)
95761 stemmen