Luxe dag in de spa nu ook voor baby's

VideoWie denkt dat wellness alleen voor volwassenen is, heeft het mis. In het Vlaamse Berchem heeft de eerste Baby Spa de deuren geopend. Oprichtster en moeder Chiara van Hirtum ziet ook voor Nederland potentie.

Quote

Ik heb de beste job van de wereld

Chiara van Hirtum
Volledig scherm
© Precho

Een gelukzalig gezichtje, trappelende beentjes in het warme water en na afloop slapen als een roos. De baby's die zich aan de speciale wellness wagen genieten volgens de Belgische Chiara van Hirtum met volle teugen. ,,Ze ontspannen helemaal."

Dat is niet het enige waar de bubbelbaden van 35 graden goed voor zijn. Een kwartiertje ronddobberen in een zwemluier zou ook goed zijn voor de spierontwikkeling, het slaapritme, de ademhaling en het sociale contact met moeders die de kleine langs de kant kunnen aanmoedigen. ,,Dat is fijner, want als je net bevallen bent, wil je nog niet in een badpak", weet Van Hirtum uit ervaring.

Testpersoontje
De Belgische kwam op het idee voor de spa nadat ze negen maanden geleden haar eigen dochtertje Noëmi kreeg. ,,Ik was zelf vroeger wedstrijdzwemster. Ik wilde ook met mijn dochtertje iets met water of zwemmen doen. Ik ging kijken naar de mogelijkheden, maar in gewone zwembaden stuit je op chloor en koud water. Volgens de Belgische Hoge Gezondheidsraad is dat hartstikke slecht. Juist hetgeen wat ik wilde doen, bleek niet zo gezond voor pasgeboren baby's."

Dus nam Van Hirtum het heft in eigen hand en zette ze een heuse wellness voor baby's neer, iets onder Antwerpen. ,,Noëmi was mijn eerste testpersoontje." Inmiddels heeft de Belgische het aardig druk. ,,Het gaat lekker. Ik ben net opgestart, dus wie weet wat er nog gaat komen."

Fenomeen
In Azië zijn Baby Spa's een bekend fenomeen. In Europa is het een vrij nieuw concept. In Nederland is het nog niet mogelijk, maar als het aan Van Hirtum ligt komt daar wel verandering in. ,,Als dit goed blijft gaan, wil ik verder uitbreiden. Ik dacht voornamelijk aan België, maar waarom niet in Nederland!"

De sessies van 55 euro waarbij de babyhoofdjes worden ondersteund door een drijfband duren een kwartier tot een half uur. De spa is bedoeld voor pasgeboren baby's, vanaf het moment dat de navel genezen is (zo'n tien dagen oud) tot zes maanden. ,,Vanaf dat moment worden ze te druk voor de wellness", legt Van Hirtum enthousiast uit. ,,Ik heb de beste baan van de wereld."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

In België mag je niet meer roken in de auto waar kinderen bij zijn

In België mag je niet meer roken in de auto waar kinderen bij zijn

  • Belachelijk (15%)
  • Goed idee (85%)
3655 stemmen