Volledig scherm
De dappere Talia Joy Castellano laat haar ziekte haar dromen niet in de weg staan. © Facebook Talia Joy Castellano.

Meisje met terminale kanker lanceert kledinglijn

VideoDe Amerikaanse tiener Talia Joy Castellano mag dan wel terminaal ziek zijn, zij blijft doorgaan met het verwezenlijken van haar dromen. Dankzij haar make-up tutorials op YouTube kreeg ze vorig jaar al haar eigen magazinecover. Talia, vorig jaar beroemd geworden in de talkshow van Ellen DeGeneres, ging verder: ze is nu ook modeontwerper.

Volledig scherm
© Facebook Talia Joy Castellano.

Samen met ontwerpster Urbana Chappa heeft de 13-jarige Talia uit Orlando, Florida een eigen kledinglijn ontworpen voor tieners. Vorige maand hebben de dames ideeën uitgewisseld en in een van de komende weken zullen ze hun ontwerpen loslaten op de wereld.

'Ik wil jonge tieners duidelijk maken dat ze zichzelf kunnen uitdrukken dankzij hun kledij', aldus Talia. Een woordvoerder van het meisje voegde hier nog aan toe dat de collectie symbool zal staan voor Talia's levendigde, moedige en inspiratievolle spirit om elk obstakel te overwinnen.

Hutchinson
Talia kreeg in 2007 op Valentijnsdag te horen dat ze leed aan de ziekte van Hutchinson type 4. Ze was amper 7. Na zware chemo, bestralingen en operaties werd ze een jaar lang kankervrij beschouwd, tot de dokters in september 2008 ontdekten dat de ziekte was uitgezaaid. Intussen heeft ze ook leukemie. Hoewel de dokters een beenmergtransplantatie voorstellen, wil Talia gewoon genieten van de dagen die haar nog resten.

Vorig jaar in oktober was Talia te gast in de wereldberoemde talkshow van Ellen DeGeneres, die erg onder de indruk was van de moedige tiener: 'Je bent erg speciaal en geweldig. Ik ben vereerd dat je me wou ontmoeten en dat ik de kans heb gekregen om jou te leren kennen', aldus DeGeneres. Zij regelde voor haar een gepersonaliseerde magazincover.

Opbrengst
Dokters hebben vorige zomer geschat dat ze nog 12 maanden te leven zou hebben. De opbrengsten van haar kledinglijn gaan naar haar familie om de hoge kosten van haar medische behandelingen te dekken.