Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw ondergoed dragen laat een vrouw zich sexy voelen

Een Britse vrouw voelt zich het meest aantrekkelijk als ze gladgeschoren benen heeft, nieuw ondergoed heeft aangetrokken en net een compliment heeft gekregen, dat blijkt een Britse rondvraag. Hoge hakken, rode lippen en een diepe decolleté komen ook voor op het lijstje wat vrouwen zich sexy laat voelen.

Dat meldt Female First. Gelakte nagels, opgestoken haar en nippen aan een glas wijn helpt dames zich ook sexy te voelen. Een op de tien vrouw meent aantrekkelijk te zijn wanneer ze diamanten draagt, 80 procent voelt zich slanker met hoge hakken. De helft van de dames voelt zich beter wanneer haar make-up en kapsel verzorgd is.

Wanneer is té?
De grens tussen sexy en ordinair blijkt wel dun. Een diepe decolleté is volgens 40 procent sexy, maar ordinair volgens 60 procent. Haast iedereen is het er wel over eens dat tatoeages, een overdaad aan make-up en zichtbare slipjesranden een grote afknapper zijn.

Meer dan de helft van de 2.000 ondervraagde Britse vrouwen wil sexy voor haar partner zijn. 18 procent kleedt zich uitdagend om te krijgen wat ze wil. Zo tutten vrouwen zich op om een date te verleiden of om hun auto gerepareerd te krijgen. Britse dames spenderen gemiddeld 17 minuten aan het zich klaarmaken voor een normale dag, voor een heus avondje uit zijn ze hier gemiddeld 40 minuten mee bezig.

In bed
Een derde zegt dat ze in huis regelmatig jarretelles en hoge hakken draagt. Vier op de tien voelt zich het meest aantrekkelijk wanneer ze helemaal niets dragen in bed, een kwart verkiest een sexy nachtjurkje, 20 procent opteert voor het comfort van een pyjama. Meer dan de helft van de vrouwen is fan van zwarte lingerie, rood komt op de tweede plaats. 29 procent draagt regelmatig een setje dat bij elkaar past.

De rondvraag werd uitgevoerd door de webshop voor lingerie Boux Avenue. 'Enkele subtiele veranderingen kunnen een dame het gevoel geven dat ze sexy is. Hoge hakken en lipstick veranderen ons uiterlijk, hoe we ons voelen, maar mensen onderschatten het effect dat nieuw ondergoed op een vrouw kan hebben ondanks het feit dat haast niemand dit kan zien.'

  1. 'Het leven is meestal ingewikkeld, en soms, heel even, wél simpel
    PREMIUM
    AD Magazine

    'Het leven is meestal ingewikkeld, en soms, heel even, wél simpel

    Huub van der Lubbe grinnikt: ,,Moet je luisteren, grappig verhaal. In december hadden we de voorlopig laatste drie avonden met De Dijk. In Paradiso, heerlijke optredens. Een paar dagen na het laatste concert fiets ik door Amsterdam en halen twee jonge meiden me in. Ze kijken naar me, lang, en dan mindert een van die meiden vaart zodat ik haar moet inhalen. Zegt ze: ‘Het was gezellig bij u in Paradiso, hoor. Ik was er zaterdagavond met vriendinnen, het was hartstikke goed. Vroeger ging ik altijd met mijn ouders, maar nu met vriendinnen. Want ik vind de sfeer bij jullie altijd zo fijn’. Wat leuk, denk ik, en dat zeg ik ook tegen haar. ‘Wat leuk dat je erbij was’.’’ Vanaf volgende maand staat Van der Lubbe weer op de bühne. Solo. De Dijk, dat komt later wel weer. Nou ja, solo, de rocker/dichter laat zich in Wat Speelt ondersteunen door Jan Robijns op piano en Jeroen van Olffen op bas. Met die voorstelling eert Van der Lubbe zijn muzikale helden. Boven een kop verse gemberthee in het restaurant van het Tropenmuseum in Amsterdam legt hij uit: ,,Helden bestaan alleen maar in je hoofd. Zodra je meer van iemand weet, is-ie al bijna geen held meer. Dan krijgt-ie ook menselijke trekken, en blijkt hij - vanzelfsprekend - ook niet altijd even goed te pruimen te zijn, net als ieder ander. Ik had heus m’n helden vroeger, Faas Wilkes, Jacques Brel, om maar twee namen te noemen. Maar dat waren allemaal mensen die ik niet kende. Koester ze vooral in je hoofd.’’