Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw ondergoed dragen laat een vrouw zich sexy voelen

Een Britse vrouw voelt zich het meest aantrekkelijk als ze gladgeschoren benen heeft, nieuw ondergoed heeft aangetrokken en net een compliment heeft gekregen, dat blijkt een Britse rondvraag. Hoge hakken, rode lippen en een diepe decolleté komen ook voor op het lijstje wat vrouwen zich sexy laat voelen.

Dat meldt Female First. Gelakte nagels, opgestoken haar en nippen aan een glas wijn helpt dames zich ook sexy te voelen. Een op de tien vrouw meent aantrekkelijk te zijn wanneer ze diamanten draagt, 80 procent voelt zich slanker met hoge hakken. De helft van de dames voelt zich beter wanneer haar make-up en kapsel verzorgd is.

Wanneer is té?
De grens tussen sexy en ordinair blijkt wel dun. Een diepe decolleté is volgens 40 procent sexy, maar ordinair volgens 60 procent. Haast iedereen is het er wel over eens dat tatoeages, een overdaad aan make-up en zichtbare slipjesranden een grote afknapper zijn.

Meer dan de helft van de 2.000 ondervraagde Britse vrouwen wil sexy voor haar partner zijn. 18 procent kleedt zich uitdagend om te krijgen wat ze wil. Zo tutten vrouwen zich op om een date te verleiden of om hun auto gerepareerd te krijgen. Britse dames spenderen gemiddeld 17 minuten aan het zich klaarmaken voor een normale dag, voor een heus avondje uit zijn ze hier gemiddeld 40 minuten mee bezig.

In bed
Een derde zegt dat ze in huis regelmatig jarretelles en hoge hakken draagt. Vier op de tien voelt zich het meest aantrekkelijk wanneer ze helemaal niets dragen in bed, een kwart verkiest een sexy nachtjurkje, 20 procent opteert voor het comfort van een pyjama. Meer dan de helft van de vrouwen is fan van zwarte lingerie, rood komt op de tweede plaats. 29 procent draagt regelmatig een setje dat bij elkaar past.

De rondvraag werd uitgevoerd door de webshop voor lingerie Boux Avenue. 'Enkele subtiele veranderingen kunnen een dame het gevoel geven dat ze sexy is. Hoge hakken en lipstick veranderen ons uiterlijk, hoe we ons voelen, maar mensen onderschatten het effect dat nieuw ondergoed op een vrouw kan hebben ondanks het feit dat haast niemand dit kan zien.'

poll

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

  • Goed dat Hema een voorbeeld stelt (2%)
  • Belachelijk, laat gewoon zoals het was (91%)
  • Maakt mij het uit. Wat zegt zo'n label nou? (2%)
  • Waar maken we ons druk om? Er zijn natuurrampen aan de gang! (5%)
94247 stemmen