Volledig scherm
© Image select

'Oostenrijk verslaat Frankrijk als beste vakantieland'

Nederlanders die in 2014 in het buitenland op vakantie gingen, waren het beste te spreken over Oostenrijk. Dat meldt vakantiebeoordelingssite Zoover op basis van 2,8 miljoen beoordelingen. Daarmee stoot het land Frankrijk van de spreekwoordelijke troon.

Oostenrijk krijgt van de Nederlandse vakantiegangers een 8,18 als rapportcijfer, en blijft daarmee Portugal (8,17) en Spanje (8,03) voor.

Frankrijk scoort met een tiende plaats (7,88) minder goed. Dat heeft vooral te maken met de mindere waardering op wintersportbestemmingen. Vorig jaar was Frankrijk het populairste vakantieland. Als er alleen naar de zomer wordt gekeken scoort Frankrijk wel beter. Een vakantie in eigen land staat op een vijfde positie.

Nederlanders gaven hun vakantie gemiddeld een cijfer van 8,15, een fractie beter dan een jaar eerder: 8,12.

Bed & Breakfast
Vakantiegangers die een 'Bed & Breakfast' boekten, waren het meest tevreden. Die mensen gaven gemiddeld een 9,17 voor hun verblijf.

Qua campings doet Nederland het volgens de beoordelaars het beste. Met een gemiddelde van 8,4 blijft Nederland de Oostenrijkse (8,2) en Italiaanse campings (7,9) voor.

Zoover houdt sinds 2006 de vakantiewaardering bij op basis van de beoordelingen van vakantiegangers.

Top 10 beste vakantielanden

Oostenrijk
Portugal
Spanje
Griekenland
Nederland
Italië
Duitsland
België
Turkije
Frankrijk