Ophef om Efteling-grap met 'tijger' in Fata Morgana

VideoDe Efteling heeft op social media wat stof doen opwaaien met een nieuw promotiefilmpje van de attractie Fata Morgana. Als verborgen cameragrap heeft het pretpark vaders in de maling genomen tijdens een boottochtje in de attractie. Maar, met de beelden worden ook de kijkers voor de gek gehouden. ,,Is dat nou een echte tijger?'', vraagt een kijker zich af. ,,Bah, verpest voor mij de hele grap.''

Vanaf 8 september waren de deuren van de attractie, waarin een mysterieuze oosterse wereld wordt weergegeven, tijdelijk dicht. Gedurende het onderhoud heeft het sprookjespark in Kaatsheuvel gewerkt aan de verborgen cameragrap. De poppen in het fantasiedecor werden vervangen door mensen. En dat zorgt ervoor dat de schrik er goed inzit bij de beetgenomen mannen. Het hoogtepunt van de grap is dat de buikdanspoppen werden vervangen door hun vrouwen/vriendinnen.

Op de facebookpagina van de Efteling raken kijkers echter niet uitgepraat over de tijger in het filmpje. ,,Leuk gedaan Efteling, maar een echte tijger, die hoort daar niet'', besluit een dierenvriend. ,,Een tijger hoort niet in een klein kooitje, laat staan in de Efteling'', klaagt een ander. Toch hebben een aantal kijkers door dat de Efteling niet alleen een grap uithaalt met de vaders.

Mysterieus
,,Niet alleen vaders twijfelen in deze video aan de werkelijkheid...'', luidt de teaser. De neptijger is namelijk in de video bewerkt en op die manier tot 'leven' gebracht. ,,Als kijker van het filmpje zie je een echte tijger'', legt de Efteling uit. Toch houdt het sprookjespark het ook graag mysterieus. ,,Of de tijger ook echt de Fata Morgana bezocht heeft, laten we graag aan de verbeelding van de kijker over.''

Voor het attractiepark is de promotievideo meer dan geslaagd. Het filmpje is al meer dan 1.000 keer gedeeld op Facebook en meer dan 172.000 keer bekeken op YouTube.

poll

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

  • Goed dat Hema een voorbeeld stelt (2%)
  • Belachelijk, laat gewoon zoals het was (90%)
  • Maakt mij het uit. Wat zegt zo'n label nou? (3%)
  • Waar maken we ons druk om? Er zijn natuurrampen aan de gang! (5%)
95761 stemmen