Student brengt roadtrips in kaart om van te dromen

Randal Olson scoort op social media met zijn uitgestippelde autoroutes. Met behulp van Google Maps heeft de Amerikaanse IT-student de ideale autovakanties in kaart gebracht in Amerika en Europa.

Randal Olson had de routes in Amerika al uitgestippeld, toen hij geïnspireerd raakte door een artikel over de 50 hotspots in Europa door Business Insider. De jongeman besloot ook een autoroute te creëren voor de ideale rondreis door Europa.

De reis brengt je op 45 'plekken die je gezien moet hebben'. Vijf plekken vielen af omdat deze niet te bereiken zijn met de auto, volgens Olson.

Keukenhof
In twee weken tijd leg je 26.211 kilometer af als je iedere dag zou rijden en je reist onder andere door Zwitserland, Kroatië, Boedapest, Spanje en Ierland. Ook Scandinavië mag niet ontbreken. In Nederland staan geen coffesshops in Amsterdam op het programma, maar de Keukenhof in Lisse.

Na enthousiaste reacties op zijn route in de Verenigde Staten, besloot Olson ook een mooie route van Zuid-Amerika uit te stippelen. Voor de routes moet je echter wel drie maanden uittrekken, want volgens hem 'kun je er dan pas ervan genieten'.

Wil jij je eigen (kortere) route maken in Google Maps? De computerexpert legt op zijn website uit hoe dat in zijn werk gaat.