Volledig scherm
PREMIUM
Clem Bongers riep samen met anderen De Roze Loper in het leven, een onderscheiding voor verpleeg- en verzorgingshuizen met een homovriendelijk klimaat. © Koen Verheijden

‘Tolerantie? Die is flinterdun’

Toen hij leraar was, kwam hij op voor homojongeren. Nu hij oud is, zet hij zich in voor bejaarde homo’s die van schrik weer in de kast verdwijnen. De strijd is nog lang niet gestreden, zegt Clem Bongers (79).

'Elke keer als ik iemand voor het eerst ontmoet, moet ik de afweging maken: vertel ik dat ik homo ben, of niet? Een hetero hoeft zich nooit te verantwoorden voor zijn seksuele geaardheid. Het is iets kleins en het is ook niet erg, maar het ís er wel altijd.” 

  1. Last van een 'toeristenplaag'? Dan zijn wij op zoek naar jou!
    Oproep

    Last van een 'toeristen­plaag'? Dan zijn wij op zoek naar jou!

    Vakantiebestemmingen lijken tegenwoordig te bezwijken onder de toeristen. Stond je deze vakantie in de drukte van Venetië, Barcelona of op Bali? Of maakte je in het gedrang ruzie met andere vakantiegangers? Had je last van ‘overtoerisme’ ofwel van het steeds vaker gesignaleerde fenomeen dat er te veel toeristen op hetzelfde moment naar dezelfde locatie gaan? Voor een productie op deze website zijn we op zoek naar jouw verhaal!