Volledig scherm
Noordkaap © Trym Ivar Bergsmo

Top 5 activiteiten in Noord Noorwegen

Noord Noorwegen biedt tal van mogelijkheden en hier kan het allemaal! Het blijft lekker lang licht en dat geeft je extra veel tijd. Plan je reis rondom deze activiteiten en creëer onvergetelijke herinneringen.

Volledig scherm
Helgeland © Terje Rakke/Nordic Life, visitnorway.com

1. Van eiland naar eiland
Als je met eigen vervoer naar Noord Noorwegen gaat, volg dan de prachtige autoroute langs de Helgelandskust met zijn vele verschillende eilandjes. Hop van het ene naar het andere eilandje. Voor eens een andere beleving van deze regio stap je op de fiets of in een kajak en kom je op eigen kracht langs de fjorden en baaien, ontelbare eilanden, scheren en pittoreske vissersplaatsjes.

Volledig scherm
© CH, visitnorway.com

2. Proef de versheid
Als het om kwaliteit gaat, scoort Noorwegen hoge ogen. Zelfs op culinair gebied scoort Noorwegen hoog. Voornamelijk door het vele verse eten, of het nou uit zee komt of van het platteland. Proef naast de vele visspecialiteiten zoals garnalen of makreel, ook de lokale specialiteiten die niet uit zee worden opgehengeld. Bijvoorbeeld Noors rendier en heerlijke bruine geitenkaas.

Volledig scherm
Lofoten © Terje Rakke/Nordic Life, visitnorway.com

3. Slaap in een rorbu
Na een dag fietsen of kajakken, en een heerlijk gevulde maag, sluit je de dag pas echt goed af als je de houten deur van je 'rorbu' opent en je eigen vissershut binnenstapt. Deze hutten zijn oorspronkelijk gebouwd om vissers te laten overnachten tijdens het visseizoen op Lofoten en geven een extra dimensie aan je Noorse avontuur.

Volledig scherm
Sami © Johan Wildhagen, visitnorway.com

4. Ontmoet de Sami
Met een bezoek aan de Sami-cultuur, de oorspronkelijke bevolking van Noorwegen, is je trip helemaal compleet. Bezoek een nederzetting, proef het rendierenvlees en terwijl je bij het kampvuur zit, vertellen de Samen over hun leven en cultuur.

Volledig scherm
Noordkaap © Bjarne Riesto, northernnorway.com

5. Voel de energie
De Noordkaap is voor veel mensen het ultieme reisdoel, noordelijker kan namelijk niet. Zodra de Middernachtzon met een adembenemend lichtspel grip krijgt op het 300 meter hoge rotsmassief, krijgt het landschap een dimensie van magie en romantiek. Ervaar de ongekende energie dat het lange licht je geeft in de zomer.

Meer informatie over Noorwegen: www.visitnorway.nl

poll

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

  • Goed dat Hema een voorbeeld stelt (2%)
  • Belachelijk, laat gewoon zoals het was (90%)
  • Maakt mij het uit. Wat zegt zo'n label nou? (3%)
  • Waar maken we ons druk om? Er zijn natuurrampen aan de gang! (5%)
95761 stemmen