Volledig scherm
PREMIUM
© Studio Ski

'Ze vindt het heerlijk om geblinddoekt door mij ‘gedanst’ te worden'

BV De LiefdeOver gemak en ongemak in een relatie. Rakesh (41) en Elfriede (31) hebben een tantrische relatie. Daarin mag de liefde volop stromen, want dat is het hoogste goed.

‘Elfriede moest eerst niet veel van me hebben. We ontmoetten elkaar op een alternatief feest, waar iedereen op blote voeten danste en geen alcohol werd geschonken. We waren allebei actief in de conscious clubbing-scene, zij als masseur, ik als veejay en docent Tantric Dance.

Dat laatste vond zij maar niks: dansen met een blinddoek op, terwijl je niet weet wie er tegenover je staat en door wie je wordt geleid. ‘Wacht maar, je ontdekt het nog wel’, zei ik, maar dat viel niet in goede aarde.

Nu, vier jaar later, geeft Elfriede zelf ook les. Samen hebben we een bedrijf waarmee we tantra, yoga en mindfulness in de wereld zetten. Ik ben opgegroeid in de Osho-commune, dus dat is me met de paplepel ingegoten. Elfriede is erin meegegroeid. Tantric dance is voor haar ook dé manier geworden om zich te uiten, te connecten en te oefenen met geven en ontvangen. Ze vindt het heerlijk om geblinddoekt door mij ‘gedanst’ te worden en ik vind het heerlijk om haar te ‘sturen’.