Volledig scherm
© AP

Zeilmeisje vat zware kou in de tropen

Laura is momenteel op de Fiji eilanden. Het was een hele toer om daar te komen. Vanaf het eiland Moorea heeft ze ongeveer 3000 kilometer gevaren in vrijwel windstille omstandigheden.'90% van de tijd is zeilen vervelend, maar die 10% maken het meer dan de moeite waard,' aldus Laura op haar blog.

Het zeilmeisje was aan het begin van de reis bijna omgeslagen.  Bij een rondje varen om het eiland Moorea ging ze 'mega hard'. Gelukkig ging het net goed, waardoor ze zich gereed kon maken voor de grote oversteek.

Enorme keelpijn

Vanaf het moment dat Laura de oceaan opging was er nog maar weinig wind. Vreemd genoeg werd Laura verkouden en kreeg ze enorm last van haar keel. 'Ik wist niet dat je kou kon vatten in de tropen', schrijft het verbouwereerde zeilmeisje. Tot overmaat van ramp werd ze ook nog massaal bezocht door de muggen. 

3000 km varen
Een maand afzien en 3000 kilometer verder duikt plotsklaps een gebergte op aan de horizon. De Fiji eilanden zijn in zicht. Laura wil graag in de hoofdstad Suva aan land, maar mag nog niet van boord. Ze moet eerst wachten tot de ambtenaren van de migratiedienst langs geweest zijn om toestemming te geven.

De bioscoop
Gelukkig zijn het 'aardige mensen' en Laura mag de stad in. Voor het eerst in lange tijd gaat ze naar de bioscoop. 'Suva is een grote en drukke stad, ik moet heel erg wennen.' Maar Laura vermaakt zich prima en vindt het een erg leuke stad, alhoewel ... 'Voorlopig dan, tot het weer gaat kriebelen, tot Gup en ik weer het ruime sop kiezen.'

poll

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

  • Goed dat Hema een voorbeeld stelt (2%)
  • Belachelijk, laat gewoon zoals het was (90%)
  • Maakt mij het uit. Wat zegt zo'n label nou? (3%)
  • Waar maken we ons druk om? Er zijn natuurrampen aan de gang! (5%)
95761 stemmen