Volledig scherm
PREMIUM
© Studio Ski

'Zijn Italiaanse complimentjes maken me week in de knieën'

BV De LiefdeOver gemak en ongemak in een relatie. Marjolein Aurora (27) mag dan een zelfstandig ondernemer zijn, de complimentjes van Roy (36) maken haar week in de knieën.

‘Behalve zijn naam is Roy een klassieke Italiaan. Bruine krulletjes, donkere ogen, stijlvolle kleding, galant en een tikje jaloers. Als ik hooggehakt naast hem loop, zegt hij: ‘Alle mannen kijken naar je.’ En als ik de deur uit wil in een strapless topje: ‘Zou je dat wel aantrekken?’ Maar ik draag gewoon wat ik wil, en dat accepteert hij.

Want Roy houdt dan wel de deur voor me open, hij is een stuk geëmancipeerder dan veel andere Italiaanse mannen. Fifty-fifty de rekening in het restaurant betalen vindt hij geen aantasting van zijn eer.

Hij heeft een architectenbureau in Milaan en is een van de weinigen in dat vakgebied die wél vrouwen in dienst neemt. Veel Italiaanse vrouwen die als architect zijn afgestudeerd komen niet aan een baan, omdat ze het daar zien als een mannenberoep. Als ze geluk hebben, mogen ze als mooi poppetje naast de mannelijke spreker op events staan.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
49'
3-0
De GraafschapGRA
away logo
home logo FC GroningenGRO
50'
0-0
FC EmmenEMM
away logo