Volledig scherm
© EPA

Zikavirus ontmoedigt reizen naar Zuid-Amerika

Het zich snel verspreidende zikavirus ontmoedigt veel Amerikanen om naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied te reizen. Van de mensen die op de hoogte zijn van de door muggen overgebrachte ziekte, zegt 41 procent zo'n reis waarschijnlijk niet te ondernemen, aldus een peiling van Reuters/Ipsos zondag.

De peiling is het laatste teken dat het virus, dat wordt gelinkt aan afwijkingen bij duizenden pasgeborenen in Brazilië, het reizen naar populaire vakantiegebieden in Zuid- en Midden-Amerika flink zal afremmen.

Luchtvaartmaatschappijen en cruiseschiprederijen hebben nog geen cijfers over het effect van zika op het aantal boekingen, terwijl analisten de impact van het virus op aanstaande ouders tot nu hebben gebagatelliseerd.

Toch is bijna twee derde van de Amerikanen zich bewust van het virus, blijkt uit de peiling in de eerste week van februari. Eind januari was dat bewustzijn nog maar bij 45 procent aanwezig.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
RUST
2-0
PSVPSV
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
RUST
1-0
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo AZAZ
EINDE
3-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo VitesseVIT
20:45
Willem IIWIL
away logo