Volledig scherm
De rechtbank in Roermond, archieffoto. © ANP

Belgische trucker de cel in na veroorzaken dodelijk ongeluk in Haelen

De Belgische vrachtwagenchauffeur Alex T. (34) uit Maasmechelen is vandaag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een celstraf van een half jaar vanwege een dodelijk ongeluk. De 34-jarige man veroorzaakte in juni vorig jaar een ongeval bij Haelen, waardoor de 42-jarige Sacha Evers uit Grathem overleed. De chauffeur kreeg naast zijn gevangenisstraf ook een rijontzegging van twee jaar.

De straf die de rechtbank T. oplegt komt overeen met de eis van justitie twee weken geleden. Eerder betuigde T. in de rechtszaal al spijt. Toen de vrouw van Sacha Evers destijds een slachtofferverklaring voorlas, hield T. het niet droog.  „Als ik de tijd kon terugdraaien, was alles anders was gelopen”, zei hij toen.

Volgens de rechter is de straf vooral bedoeld als „erkenning van het leed dat de nabestaanden van Evers is toegebracht”.

De rechtbank verwijt de Belg dat hij zeer onoplettend reed en dat er iemand is overleden door zijn schuld. De 34-jarige trucker, die zich weinig kon herinneren van het ongeluk, reed met een vrachtwagen van 43.000 kilo op de Napoleonsweg in Haelen. Een weg waar hij vrijwel dagelijks voor zijn werk reed en waar, zo verklaarde hij eerder, de verkeerslichten vrijwel altijd op rood staan. Die woensdagmorgen botste hij op de auto van Sacha Evers, die in de rij voor het stoplicht stond. Ondanks inspanningen van de hulpdiensten overleed Evers ter plaatse.

Bij het ongeluk waren nog vier personenauto’s en een andere vrachtwagen betrokken. De andere betrokken automobilisten bleven ongedeerd.