Oud Geleen. Parochie Marcellinus en Petrus kerk. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Oud Geleen. Parochie Marcellinus en Petrus kerk. Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Peter Elenbaas luchtfotografie

Bisdom Roermond heeft erfgoed Limburgse kerken geïnventariseerd: ‘monsterklus’ liep jaren uit

Het bisdom Roermond heeft alle spullen in de Limburgse kerken laten inventariseren en opgeslagen in een landelijke digitale database. Daarmee is het religieuze culturele erfgoed in zo’n driehonderd kerken in Limburg gefotografeerd en beschreven. Naast de katholieke zijn ook de protestantse kerken meegenomen in dit project. Een woordvoerder sprak maandag over een ‘monsterklus’.

  1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

    Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

    Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.