Nadat brandweerlieden meerdere pallets hadden opgestapeld onder het been van het paard in de gierput, kon het dier zich afzetten en op eigen kracht uit de kelder stappen.
Volledig scherm
Nadat brandweerlieden meerdere pallets hadden opgestapeld onder het been van het paard in de gierput, kon het dier zich afzetten en op eigen kracht uit de kelder stappen. © Brandweer Zuid-Limburg

Brandweer redt paard uit benarde situatie in gierkelder in Geleen

Een paard heeft in Geleen de gemoederen flink bezig gehouden. Het dier hing met een achterbeen in een lege gierkelder en kon op eigen kracht niet uit de put komen. 

  1. Zoektocht naar verhalen ‘gewone mensen’ over Verdrag van Maastricht

    Zoektocht naar verhalen ‘gewone mensen’ over Verdrag van Maastricht

    Twee historici zijn op zoek naar mensen die betrokken waren bij de Eurotop in Maastricht op 9 en 10 december 1991. Die top stond aan de basis van het Verdrag van Maastricht op 7 februari 1992. De historici Joep Leerssen en Bart Stol gaan de komende maanden praten met gewone mensen die rond de top werkten, zoals politieagenten, taxichauffeurs en horecapersoneel. De verhalen die de geschiedenisboeken niet haalden, worden in mei 2022 gepresenteerd bij het 30-jarig jubileum van de Eurotop en het Verdrag van Maastricht.