Supermarkten willen dat ze 's nachts door kunnen gaan met het leveren van vracht bij de winkels. Dit moet lege schappen voorkomen. Nederlanders zijn sinds een week flink aan het hamsteren.
Volledig scherm
Supermarkten willen dat ze 's nachts door kunnen gaan met het leveren van vracht bij de winkels. Dit moet lege schappen voorkomen. Nederlanders zijn sinds een week flink aan het hamsteren. © ANP

Brunssum staat bevoorrading supermarkten 24 uur per dag toe

Supermarkten in de gemeente Brunssum mogen 24 uur per dag, zeven dagen per week, bevoorraad worden.

Het verbod om vóór 7 uur ‘s ochtends te bevoorraden is opgeheven tot en met maandag 6 april. De maatregel gaat per direct in.

Brunssum wil supermarkten helpen om te voorzien in de vraag naar producten. Deze is als gevolg van de corona-crisis sterk toegenomen. „Daardoor staan klanten regelmatig voor lege schappen. Door de tijden waarop bevoorraad mag worden vrij te geven, kunnen supermarkten sneller de voorraden aanvullen en daarmee teleurstelling en onrust onder klanten voorkomen.”

De verruiming van de bevoorradingstijden betekent dat omwonenden van een supermarkt mogelijk extra overlast hebben door vrachtverkeer. „We vragen om begrip hiervoor. De bijzondere crisissituatie waarin Nederland zich bevindt, vraagt om uitzonderlijke maatregelen.”

Zodra de vraag naar producten uit supermarkten weer normaliseert, gelden de normale beperkingen voor het bevoorraden.