Volledig scherm
De hoofdingang van het stadion van Roda JC werd geblokkeerd met spandoeken tegen de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega. Volgens de supporters komt de beoogde eigenaar zijn financiële beloften niet na. Ze eisen dat hij onmiddellijk vertrekt. © ANP

Burgemeester Kerkrade blij met vertrek De la Vega

Burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade is een tevreden mens. Dat liet ze zaterdag weten nadat duidelijk was geworden dat Mauricio Garcia de la Vega besloten heeft per direct bij Roda JC te vertrekken. ,,Ik ben blij dat nu gezocht kan worden naar nieuwe investeerders”, zei Dassen-Housen. Maar ze kwam ook met een waarschuwing: ,,Roda is er nog niet”.

Dat is te zien op beelden van De Limburger.De la Vega besloot de eer aan zichzelf te houden na een turbulente week, waarbij praktisch iedereen in Kerkrade die met Roda van doen had, zich van hem afkeerde. Vorige week vrijdag zetten boze fans hem zelfs het stadion uit.

Dassen-Housen zat zaterdag samen met afgevaardigden van de KNVB, Roda en de Keuken Kampioen Divisie met de Mexicaan om de tafel. De la Vega nam daar het besluit om weg te gaan.,,Volgens alle betrokken partijen is die beslissing het beste voor Roda”, zei de burgemeester.