Luc Winants tijdens zijn afscheidsreceptie als burgemeester van Brunssum.
Volledig scherm
Luc Winants tijdens zijn afscheidsreceptie als burgemeester van Brunssum. © ANP / ANP

Burgemeester Venray stapt op na vertrouwensbreuk

Luc Winants stapt na twee jaar alweer op als burgemeester van Venray. De CDA’er ziet zich genoodzaakt om te vertrekken op grond van een beslissing van een vertrouwenscommissie in de gemeenteraad. Die heeft Winants te verstaan gegeven op zoek te willen naar een nieuwe burgemeester. Het is niet voor het eerst dat Winants moet vertrekken uit een gemeente waar hij burgervader was.

 1. Waterschap Limburg kijkt terug op crisis rond overstromingen
  VIDEO

  Waterschap Limburg kijkt terug op crisis rond overstro­min­gen

  Waterschap Limburg presenteert vanmiddag een evaluatie van de watersnoodcrisis in juli 2021. Centraal daarbij staat een onderzoeksrapport van het COT, het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Het waterschap presenteert daarmee als eerste een evaluatie van de grootschalige overstromingen in juli. De beide Limburgse veiligheidsregio’s en Rijkswaterstaat komen waarschijnlijk later met een eigen evaluatie.
 1. Handhaving laat vol Grieks restaurant in Roermond ontruimen

  Handhaving laat vol Grieks restaurant in Roermond ontruimen

  Grieks Restaurant Irodion in Roermond moest gisteravond de gasten in de eetgelegenheid vragen om per direct de zaak te verlaten. Het restaurant had daartoe opdracht gekregen van handhaving van de gemeente Roermond. Volgens een woordvoerder van de gemeente zondag werd er rond 20.30 uur in het restaurant nog activiteit geconstateerd, en werd de zaak gebeld met de boodschap dat iedereen naar buiten moest. Volgens de eigenaar van Irodion kregen de gasten wel nog even de tijd om hun bord leeg te eten.
 2. Grondig onderzoek FIA naar omstreden uitkomst Formule 1-seizoen
  39

  Grondig onderzoek FIA naar omstreden uitkomst Formule 1-seizoen

  De internationale autosportfederatie FIA is officieel begonnen met de grondige analyse van de veelbesproken slotrace van de Formule 1 van vorig jaar in Abu Dhabi. Mohammed Ben Sulayem, de nieuwe voorzitter van de FIA, zal alle teams raadplegen en woensdag 19 januari het meest heikele onderwerp aansnijden, namelijk het gebruik van de safetycar. Ook gesprekken met alle Formule 1-coureurs maken deel uit van het onderzoek.