Een feestvierder zoekt in een feestwinkel naar de juiste outfit voor het carnaval. Dankzij versoepeling van de coronaregels kan carnaval dit jaar toch worden gevierd, maar wel in kleinere kring dan gebruikelijk.
Volledig scherm
Een feestvierder zoekt in een feestwinkel naar de juiste outfit voor het carnaval. Dankzij versoepeling van de coronaregels kan carnaval dit jaar toch worden gevierd, maar wel in kleinere kring dan gebruikelijk. © ANP

Carnaval in Limburg gaat ondanks oorlog in Oekraïne gewoon door

De Bond van Carnavalsverenigingen (BCL) en de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) geven aan dat carnaval ondanks de uitgebroken oorlog tussen Rusland en Oekraïne vooralsnog gewoon doorgaat. Toen in 1991 de Golfoorlog vlak voor carnaval begon, werden de festiviteiten wel stilgelegd. Dat schrijft 1Limburg.

  1. Tieners die betrokken waren bij vechtpartij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”
    Lommel

    Tieners die betrokken waren bij vechtpar­tij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”

    De tieners die in Lommel een bromfietser hardhandig hebben aangepakt worden vervolgd voor poging tot doodslag. Twee weken geleden circuleerden op sociale media beelden van een vechtpartij in het Lommelse stadscentrum. Aan de hand van de videobeelden startte de lokale politie een onderzoek, waarna drie jongemannen gearresteerd werden. De burgemeester van Lommel bevestigd nu dat de tieners vervolgd worden voor poging tot doodslag. “We willen laten voelen dat we dit soort gedragingen niet tolereren.”