Demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) in de Tweede Kamer tijdens een debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Volledig scherm
Demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) in de Tweede Kamer tijdens een debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. © ANP

De Jonge vraagt begrip Zuyderlandziekenhuis voor vaccinatiebeleid

Zorgminister Hugo de Jonge schrijft in een brief aan de ziekenhuizen van Zuyderland in Heerlen en Geleen dat hij hun ongeduld deelt over het vaccineren tegen corona. Tegelijkertijd vraagt hij begrip voor het huidige beleid en licht hij zijn keuzes nog eens nader toe.

 1. Remkes maant Limburgse Staten tot snelheid bij vorming college

  Remkes maant Limburgse Staten tot snelheid bij vorming college

  Waarnemend gouverneur Johan Remkes (VVD) heeft de Limburgse Staten dinsdagavond gemaand tot snelheid bij de vorming van een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Hij zei tijdens een vergadering met de fractievoorzitters ,,geschrokken” te zijn van het rapport van verkenner Onno Hoes. Daaruit bleek dat de Staten niet meer koersen op een nieuw college op 21 juni, maar die datum naar 23 juli verschoven hebben. ,,Ik vind dat dit absoluut niet kan”, zei Remkes.
 1. Samenvatting persconferentie: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Samenvat­ting persconfe­ren­tie: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'

 2. Reisbureau blij met nieuwe maatregelen: 'We zijn echt hard geraakt'
  Play

  Reisbureau blij met nieuwe maatrege­len: 'We zijn echt hard geraakt'