Volledig scherm
De carnavalsversie van de knetterdel. © Joeldig.nl

De ‘knetterdel’ krijgt een carnavalsversie

De knetterdel goes carnaval. Misschien herinnert u het zich nog wel. Vorig jaar werd de frikandel met knettersuiker gelanceerd en nu, vlak voordat het grote feest begint, krijgt ‘ie ook een carnavalsversie. Of beter gezegd: een Vastelaoves edisie.

De originele knetterdel is een frikandel met mayonaise en oranje gekleurde knettersuiker bovenop. Volgens de bedenker Joël Sturmans geeft dit een ‘knetterende beleving’ aan de anders zo normale gehakte vleesstaaf. Speciaal voor carnaval is het knetterspul niet alleen oranje, maar ook nog geel en groen. De kleuren van het Limburgse Vastelaovend. 

Wellicht jammer voor de Brabanders, maar niet getreurd, want de speciale carnavalstopping is niet alleen in Limburgse cafetaria te bestellen. Voor een schamele 2,99 euro is de knettersuiker ook in de webshop te koop en kan je het zo in heel Nederland eten. 

Oja, voor wie denkt dat een vette frikandel  met romige mayo en zoete suiker een gekke combi is: niet gevreesd. De knettersuiker is namelijk geen suiker, maar smaakloos. Volgens de bedenker geeft het alleen een ‘ontploffende sensatie in je mond'.