Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Duizend euro voor realiseren duurzame ideeën in Heerlen

In de aanloop naar de klimaatconferentie Energy Cities die in april in Heerlen plaatsvindt roept de gemeente Heerlen inwoners op om duurzame ideeën in te dienen. De drie winnaars krijgen 1000 euro om het idee te realiseren. Dat meldt De Limburger.

Inwoners, verenigingen, stichtingen, maatschappelijke organisaties en publieke instellingen zoals scholen, ziekenhuizen en culturele instellingen kunnen meedoen aan de wedstrijd. Het voorstel moet bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot en de ambitie van de gemeente om in 2040 energieneutraal te zijn.

Aanmelden

Verder moet het idee inwoners enthousiast maken om hier aan mee te helpen. Het plan of project moet vernieuwend zijn en mag nog niet zijn gestart in onze stad. Meer informatie over de voorwaarden is te vinden op www.heerlen.nl/duurzaamidee.

Eind maart selecteert een deskundige jury drie prijswinnaars. Vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans reikt de prijzen uit aan de winnaars. Dat gebeurt op 24 april tijdens de klimaatconferentie Energy Cities in Heerlen.

Energy Cities

Energy Cities is een Europees netwerk van meer dan 1000 steden en regio’s dat zich inzet om klimaatverandering tegen te gaan. Deze steden houden een jaarlijkse conferentie. Heerlen is gevraagd om dit jaar gaststad te zijn. De conferentie wordt gehouden van 22 tot en met 24 april.