De Rosakapel in SIttard, foto ter illustratie
Volledig scherm
De Rosakapel in SIttard, foto ter illustratie © Google Streetview

Duizenden mensen keken naar ‘stille’ coronamis in Sittardse Sint Rosakapel

De ‘stille’ mis in de Sint Rosakapel op de top van de Sittardse Kollenberg, die afgelopen zondag via een livestream werd uitgezonden, trok meer dan zevenduizend kijkers uit alle windstreken.

„Tot uit Canada toe hebben we reacties gekregen, we zijn er beduusd van”, zegt secretaris Anne-Marie Webers van het Sint Rosa comité.

Besloten

Als gevolg van de coronapandemie vroeg het comité deken Wilbert van Rens om in de monumentale kapel solo een besloten eredienst op te dragen, zonder bezoekers en misdienaars. De mis droeg hij op aan de heiligverklaarde Rosa van Lima, al eeuwenlang de stadspatrones van Sittard, om haar om hoop, bescherming en genezing te vragen.

Nieuwe reeks

De verrassend hoge kijkcijfers zijn voor Van Rens, die op 1 mei met emeritaat gaat, en het Rosa comité reden om in de aanloop naar Pasen opnieuw een reeks stille erediensten op de Kollenberg te plannen.

De komende drie zondagen, met inbegrip van eerste paasdag, draagt de deken vanaf 10.00 uur een soortgelijke mis op. Ook deze diensten zijn live te volgen via diverse online platforms, tv-kanalen en de omroep van het Zuyderland ziekenhuis. Meer info via www.sintrosasittard.nl.