Volledig scherm
Carnaval in Maastricht, foto ter illustratie © ANP

Geen treinen richting MECC Maastricht tijdens 11de van de 11de

Carnavalisten, maar ook mensen die in de Maastrichtse kantorenwijk Randwyck werken, kunnen tijdens de 11de van de 11de niet met de trein richting MECC.

Arriva heeft besloten dat treinen de hele dag niet doorrijden tot aan station Randwyck. Het vervoersbedrijf zegt dat de treinen uit veiligheidsoverwegingen niet verder kunnen rijden dan station Maastricht. Op maandag 11 november wordt de opening van het carnavalsseizoen voor het eerst niet op het Vrijthof, maar in MECC Maastricht georganiseerd.

Lopen

De organisatie verwacht 14.000 bezoekers uit de hele provincie. De meeste carnavalsvierders komen met de trein. Zij worden geadviseerd lopend vanaf station Maastricht naar het MECC te gaan. Reizigers naar het ziekenhuis of medewerkers van grote bedrijven als Vodafone en Mercedes Benz kunnen gebruik maken van bussen.

Capaciteitsproblemen

Een woordvoerder van de Sjeng Kraft Kompenei, die het feest in het MECC organiseert, zegt dat de maatregel door Arriva is genomen vanwege capaciteitsproblemen. Volgens de organisatie is de afstand vanuit station Maastricht naar het MECC ongeveer even groot als vanuit het station naar het Vrijthof, waar het feest de afgelopen jaren werd gehouden.

  1. Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat
    Ziekenhuisstaking

    Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat

    Zorgmedewerkers in naar schatting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra legden vandaag het werk neer. Hierdoor lag een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen bleven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg ging door. In de diverse ziekenhuizen waren protestbijeenkomsten en ludieke acties. Hoe verging het de verpleegkundigen vandaag? Lees alles terug in ons, inmiddels gesloten liveblog.