Een drive-in-testlocatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een drive-in-testlocatie. © Getty Images

GGD’en bereiden extra testlocaties in Limburg voor

De Limburgse GGD’en willen op korte termijn het aantal coronateststraten uitbreiden. Daarmee anticiperen ze op een verwachte grotere toestroom dit najaar, bij een tweede coronagolf.

 1. Huurprijzen dalen volgens makelaars, in Friesland forse stijging

  Huurprij­zen dalen volgens makelaars, in Friesland forse stijging

  Ook huurders zien de prijzen op de woningmarkt nu dalen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en vastgoedbelangenbehartiger VGM NL zijn huurwoningen in de vrije sector het afgelopen kwartaal een kleine 2 procent goedkoper geworden dan drie maanden eerder. Vergeleken met een jaar eerder lagen de prijzen nog wel iets hoger. Regionaal zijn er echter grote verschillen of een woning inderdaad goedkoper of juist duurder is geworden.
 2. Tieners die betrokken waren bij vechtpartij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”
  Lommel

  Tieners die betrokken waren bij vechtpar­tij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”

  De tieners die in Lommel een bromfietser hardhandig hebben aangepakt worden vervolgd voor poging tot doodslag. Twee weken geleden circuleerden op sociale media beelden van een vechtpartij in het Lommelse stadscentrum. Aan de hand van de videobeelden startte de lokale politie een onderzoek, waarna drie jongemannen gearresteerd werden. De burgemeester van Lommel bevestigd nu dat de tieners vervolgd worden voor poging tot doodslag. “We willen laten voelen dat we dit soort gedragingen niet tolereren.”