Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Grenscontroles tegen drugsoverlast bij Maastricht: Nederlander opgepakt

Tijdens een grote grenscontroles door de Belgische en Nederlandse politie bij Maastricht heeft de politie donderdagavond een Nederlander opgepakt die nog voor 7200 euro aan boetes open had staan.

De politie van Maastricht heeft hem meegenomen voor een vervangende straf: 105 dagen cel.

Tijdens de actie, die was gericht tegen de drugsoverlast in Maastricht, Bilzen en Riemst, werden nog meer personen aangetroffen die al bekend waren bij de politie. Zo was er een man die gezocht werd voor betrokkenheid bij een vechtpartij. Hij werd overgebracht naar de bevoegde politie voor verhoor.

Tegen een andere man liep nog een bevel tot gevangenneming. Die man had ook heroïne en speed op zak. De man die bij hem in de wagen zat, was vrij onder voorwaarden en mocht geen contact hebben met druggebruikers. Omdat hij die voorwaarden duidelijk had geschonden, kreeg hij ook een proces-verbaal. Een bestuurder werd betrapt onder invloed van cocaïne, een andere had cannabis op zak. Een bestuurder die te veel had gedronken, moest de auto zes uurtjes aan de kant laten staan.

Verder waren er nog vier boetes voor rijden zonder gordel, een proces-verbaal voor rijden met telefoon in de hand en werd een bestuurder betrapt die tegen de rijrichting inreed. Twee wagens zonder verzekering werden afgesleept.