Strooiwagens, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Strooiwagens, foto ter illustratie. © ANP / ANP

Grote weersverschillen in Nederland op kerstdagen

 Nederland kent een kerst met grote verschillen in het weer. Precies tijdens de kerstdagen probeert hele koude lucht vanuit het noorden van Europa ons land binnen te komen. Vanuit het zuiden dringt zich tegelijkertijd echter ook veel zachtere oceaanlucht aan ons op. Het gevecht tussen deze beide luchtsoorten speelt zich precies boven ons land af. Hierdoor ontstaan er grote weersverschillen volgens Weer.nl.

 1. Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
  PREMIUM
  13

  Energie­markt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoon­lijk­heid te maken’

  Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.”
 2. Maastrichtse directeur bedevaartorganisatie nog net voor pensioen pauselijk onderscheiden

  Maastricht­se directeur bedevaart­or­ga­ni­sa­tie nog net voor pensioen pauselijk onderschei­den

  Paus Franciscus heeft Maastrichtenaar Oliver Dols benoemd tot ridder in de orde van Sint-Sylvester. Dols kreeg de onderscheiding bij zijn afscheid als directeur van bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim. De hoge pauselijke onderscheiding werd hem vandaag uitgereikt tijdens een eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond, geleid door hulpbisschop Herman Woorts van het aartsbisdom Utrecht, verantwoordelijk voor bedevaarten.