Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Grotendeels voorwaardelijke celstraf voor foute chat met negenjarig meisje

De rechtbank in Roermond heeft een 42-jarige Venlonaar een grotendeels voorwaardelijke celstraf van 90 dagen opgelegd omdat hij een negenjarig meisje verleidde hem erotische foto’s te sturen.

Van de 90 dagen celstraf zijn er 89 voorwaardelijk, zodat Sander R. uit Venlo niet terug de cel in hoeft. Ook werd hem een taakstraf van 180 uur opgelegd. R. moet het uit Reuver afkomstige slachtoffer een schadevergoeding van 750 euro betalen. Ook krijgt de man een locatieverbod voor de gemeente Beesel.

Stoornissen

De officier van justitie had twee weken gelegen zeven maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf geëist. Bij het opleggen van de straf houdt de rechtbank in Roermond rekening met de pedoseksuele- en persoonlijkheidsstoornis waar R. mee kampt. Hij is daarvoor al in behandeling. De rechtbank weegt ook mee dat het op de foto’s alleen erotische poses te zien zijn en geen seksuele handelingen. Ook was de periode waarbinnen de strafbare feiten plaatsvonden relatief kort en heeft de man de foto’s niet verder verspreid.

De man verduisterde begin 2018 een telefoon in een café in Reuver. Hij trof daarop een app aan die jongeren gebruiken om berichten uit te wisselen. R. maakte een nepaccount aan en deed zich voor als een vijftienjarige jongen uit Roermond. Hij wist een negenjarig meisje uit Reuver ertoe te bewegen hem erotische foto’s van haar toe te sturen.

Excuses

Tijdens de behandeling van de rechtszaak, twee weken geleden, gaf R. toe dat hij opgewonden raakte van het contact met jonge meisjes en dat hij wist dat hij over de schreef was gegaan. Hij kon er naar eigen zeggen geen weerstand tegen bieden. Hij bood in de rechtszaal zijn excuses aan.