De 11de van de 11de in Maastricht, foto ter illustratie
Volledig scherm
De 11de van de 11de in Maastricht, foto ter illustratie © ANP

‘Haal 11de van de 11de naar Parkstad, liefst in Heerlen!’

Heerlen moet proberen de 11de van de 11de binnenhalen, stelt de CDA-fractie. Peter Pauwels: „Vooral op cultureel gebied scoren wij als stad goed. Carnaval geldt voor ons als een stukje cultuur waar iedereen aan kan deelnemen en van genieten.”

Het was raadslid Peter Pauwels opgevallen dat Heerlen in de berichtgeving over de 11de van de 11de niet wordt genoemd als alternatieve locatie. Hij stelde meteen raadsvragen: is het stadsbestuur bereid aan te geven of Heerlen een locatie geschikt kan maken en dit door te geven aan de Sjeng Kraft Kompenij?

Parkstad

Biedt samenwerking op Parkstadniveau wellicht kansen, vervolgt Pauwels, die gezien heeft dat Landgraaf wel wordt genoemd. „CDA Heerlen vindt dat je nooit genoeg je best kunt doen om bedrijven, cultuur, maar ook evenementen naar onze stad toe te halen.”

Heerlen heeft op het Van Grunsvenplein de avond voor 11de van de 11de al Aod op Nuij, een volksfeest dat door de vragensteller overigens nog op het Pancratiusplein lijkt te worden gesitueerd. „Inmiddels is Aod op Nuj een evenement van aanzien geworden. Een vol Pancratiusplein vol mensen die plezier maken, daar mag je trots op zijn. Naar de mening van CDA Heerlen biedt dit een goede opmaat naar een uitbreiding van de opening van het carnavalsseizoen in Heerlen/Parkstad via het evenement 11de van de 11de.”

IJzer smeden

Pauwels krijgt binnen zes weken antwoord van het college over wat de mogelijkheden zijn. Zijn fractieleider Marco Peters is duidelijk: „Het ijzer smeden als het heet is (...) Onze fractie stelt voor om met de andere Parkstadgemeenten te lobbyen om dit evenement binnen te halen.”