Volledig scherm
© AD/ANP

Huiszoekingen in drie landen om gestolen dure horloges, arrestaties in Limburg

De politie heeft huiszoekingen gedaan in het Limburgse Geleen, Bosnië en Servië in een onderzoek naar in december 2018 gestolen horloges met een waarde van miljoenen euro’s. In Geleen werd een woning aan de Asterstraat doorzocht. De bewoners, een man en een vrouw, zijn opgepakt. 

In het Servische Belgrado zijn drie woningen doorzocht en in Bijeljina in Bosnië is een ook een huis doorzocht. Daar is niemand aangehouden. In Geleen zijn meerdere horloges gevonden in het huis. Ook zijn daar hennep, een vuurwapen en juwelen gevonden. In Bosnië en Servië is één horloge gevonden.

Nederlandse agenten zijn naar Bosnië en Servië gegaan om de recherche in die landen bij te staan. ,,Het is jammer dat we in Bosnië en Servië niemand hebben aangehouden”, zegt de politie in een verklaring.

De grootschalige huiszoekingen vonden plaats naar aanleiding van een inbraak in een Maastrichtse juwelier in de nacht na kerstavond. In amper drie minuten tijd vulden de daders hun rugzakken daar met zo’n 150 peperdure en zeldzame horloges: Rolexen, Breitlings, Cartiers. De schade wordt geraamd op 1,3 miljoen euro. Op beelden van de bewakingscamera’s was te zien hoe de dieven via het raam aan de voorzijde naar binnen klauterden en vervolgens de zaak binnendrongen. De daders gingen er op de fiets met hun buit vandoor.

Op dit moment is nog niet duidelijk of de aangetroffen horloges deel uitmaken van de partij horloges die in Maastricht gestolen zijn. Dit zal nader onderzocht moeten worden.