Hulpdiensten ter plaatse in Dalfsen na het ongeval waarbij een fietser uit de gemeente Roerdalen is geschept door een automobilist.
Volledig scherm
Hulpdiensten ter plaatse in Dalfsen na het ongeval waarbij een fietser uit de gemeente Roerdalen is geschept door een automobilist. © GinoPress B.V.

In Dalfsen doodgereden fietser (73) komt uit Limburg: politieonderzoek kan nog maanden duren

De 73-jarige vrouw die gisteren om het leven kwam bij een ongeluk in Dalfsen komt uit de Limburgse gemeente Roerdalen, vlakbij Roermond. De fietsende vrouw werd geschept door een personenauto op de Tolhuisweg. Het politieonderzoek loopt nog.

Het ongeluk gebeurde op de Tolhuisweg, ter hoogte van Kasteel Rechteren, vlakbij Dalfsen. De auto reed richting Vilsteren. Een man en de vrouw waren per ongeluk op dezelfde weg als de auto terecht gekomen. De man reed daarop snel naar het fietspad naast de weg. De vrouw volgde hem, maar zag daarbij de auto over het hoofd. 

De melding van het ongeval kwam gistermiddag om 15.05 uur bij de politie binnen. Er werden direct twee ambulances en een traumahelikopter ingeschakeld. De vrouw werd ter plekke gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. De man op de fiets verkeerde in shock. Hij is, net als de hevig geschrokken bestuurster van de auto, door de politie naar huis gebracht.

Maanden onderzoek

Onderzoek naar ongelukken duurt vaak enkele maanden, legt een woordvoerder van de politie uit. Zo moet er bijvoorbeeld technische informatie van de auto uitgelezen worden en wordt er een reconstructie gemaakt. De resultaten van het onderzoek worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Het OM beslist vervolgens of er vervolgstappen genomen moeten worden of dat de zaak is afgerond.