Een geblindeerde auto komt aan bij de rechtbank van Maastricht, voorafgaand aan de pro-formazitting in de zaak tegen Jos B. die wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen.
Volledig scherm
Een geblindeerde auto komt aan bij de rechtbank van Maastricht, voorafgaand aan de pro-formazitting in de zaak tegen Jos B. die wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen. © Hollandse Hoogte / ANP

Jos B. blijft in cel tot behandeling van zaak Nicky Verstappen

Jos B., verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de Limburgse jongen Nicky Verstappen, moet in aanloop naar de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in de cel blijven. De rechtbank Maastricht ziet nog voldoende ernstige bezwaren om hem nog altijd - inmiddels bijna twee jaar na zijn arrestatie in Spanje - vast te houden. De zaak wordt vanaf eind september behandeld, er zijn meerdere dagen voor uitgetrokken.

  1. Tieners die betrokken waren bij vechtpartij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”
    Lommel

    Tieners die betrokken waren bij vechtpar­tij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”

    De tieners die in Lommel een bromfietser hardhandig hebben aangepakt worden vervolgd voor poging tot doodslag. Twee weken geleden circuleerden op sociale media beelden van een vechtpartij in het Lommelse stadscentrum. Aan de hand van de videobeelden startte de lokale politie een onderzoek, waarna drie jongemannen gearresteerd werden. De burgemeester van Lommel bevestigd nu dat de tieners vervolgd worden voor poging tot doodslag. “We willen laten voelen dat we dit soort gedragingen niet tolereren.”