Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jos van Rey schikt toch met Openbaar Ministerie in pluk-ze-zaak

De Roermondse oud-wethouder Jos van Rey en het Openbaar Ministerie hebben toch een schikking bereikt in de ontnemingszaak. Dat heeft zijn advocate Gitte Stevens dinsdagmiddag bekendgemaakt. Welk bedrag de voor corruptie veroordeelde politicus heeft betaald, wordt niet gemeld.

Dat schrijft De Limburger. De Rotterdamse rechtbank had eind oktober nog een keer nadrukkelijk aangedrongen op een schikking. Van Rey liet tijdens die zitting weten daar absoluut niets voor te voelen.

Het Openbaar Ministerie vorderde in eerste instantie meer dan drie ton van Van Rey. De vordering sproot voort uit de strafzaak tegen de Roermondse politicus. Hij is tot in hoogste instantie veroordeeld voor omkoping, schenden ambtsgeheim, gesjoemel met kiespassen en witwassen.

In beroep gaan

De nu bereikte schikking is er een zonder schuldbekentenis, benadrukt Stevens. Met de schikking wordt verder procederen voorkomen, zegt ze.

Van Rey heeft aangekondigd om tegen zijn veroordeling in beroep te gaan bij het Europese Hof van Justitie. Als het hof concludeert dat het vonnis niet in stand kan blijven, vervalt de schikking en kan Van Rey het geld terugvorderen.