Volledig scherm
Koning Willem-Alexander. © ANP

Koning brengt verrassingsbezoek aan Weert

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend een verrassingsbezoek gebracht aan Weert.

Zijne Majesteit kwam op de koffie in de dak- en thuislozenopvang in Weert voor ex-verslaafden en mensen die in een moeilijke fase van hun leven verkeren. Ook staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was daarbij aanwezig. Dat schrijft De Limburger

Nationaal voorbeeld

Blokhuis ziet het zogenaamde zelfregiecentrum in Weert als nationaal voorbeeld voor de opvang van dak- en thuislozen. Mensen komen er in een warm bad terecht, zo is de ervaring.

Willem-Alexander kreeg een rondleiding in het zelfregiecentrum en sprak er met vrijwilligers die er werkzaam zijn. Ook bezocht hij een van de woningen in de nachtopvang, waar hij enkele cliënten ontmoette. De nachtopvang wordt in de wijk verspreid over de gemeente geregeld.

Afsluitend was er een bijeenkomst in de huiskamer van het theatercafé. Bij die gelegenheid besprak de koning met bestuurders en landelijke kopstukken de problematiek van wonen, opvang, schuldhulpverlening en de regionale samenwerking van gemeenten.

Peel en Maas

Vanmiddag is Willem-Alexander in Baarlo en Kessel. Bij deze bezoeken is er aandacht voor verschillende burgerinitiatieven, die illustratief zijn voor de samenwerking tussen inwoners en de gemeente.