Koning verrast revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek met bezoek

videoKoning Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek, waar onder meer corona-patiënten aan hun herstel werken.

De koning sprak anderhalf uur met zowel zorgverleners als (ex-)patiënten. Adelante opende eind maart als eerste zorggroep in Nederland een speciale afdeling voor coronapatiënten, die van de intensive care in Limburgse ziekenhuizen komen en moeten revalideren.

Het werkbezoek begon met een toelichting op de revalidatiezorg voor die groep patiënten. Vervolgens sprak de koning met behandelaars en een patiënt die inmiddels is ontslagen van de geïsoleerde corona-afdeling.

Aansluitend bracht Willem-Alexander een kort bezoek aan patiënten die bij Adelante in dagbehandeling zijn en cliënten die in de sporthal fysiotherapie krijgen.

Experts

Daarna praatte hij met diverse experts over de inrichting van de nazorg voor coronapatiënten. De verwachting is dat de komende maanden de behoefte daaraan zal toenemen nu steeds meer patiënten de intensive care of het ziekenhuis verlaten. Tot slot sprak het staatshoofd met een voormalig coronapatiënt en zijn partner.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken in het land informeren koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak. Zo spreken zij hun steun en waardering uit voor alle mensen die zich inzetten voor de bestrijding van de pandemie. Koningin Maxima bezocht overigens dinsdag een distributiecentrum van de Voedselbank in Delft.

Koning Willem-Alexander tijdens een werkbezoek aan revalidatiecentrum Adelante. In het cetrum is een afdeling gericht op coronapatienten die medisch specialistische revalidatiezorg nodig hebben of op de intensive care hebben gelegen.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander tijdens een werkbezoek aan revalidatiecentrum Adelante. In het cetrum is een afdeling gericht op coronapatienten die medisch specialistische revalidatiezorg nodig hebben of op de intensive care hebben gelegen. © ANP