Roel Akkermans wordt door carnavalsvereniging De Tempeleers uitgeroepen tot de stadsprins van Maastricht. De prins zal drie dagen lang regeren over de stad regeren.
Volledig scherm
Roel Akkermans wordt door carnavalsvereniging De Tempeleers uitgeroepen tot de stadsprins van Maastricht. De prins zal drie dagen lang regeren over de stad regeren. © ANP

Maastricht heeft als enige in Limburg een stadsprins

Maastricht heeft als enige in Limburg een stadsprins. Maastrichtenaar Roel Akkermans werd zaterdagmiddag in de Limburgse hoofdstad uitgeroepen tot prins Roel d’n Ierste. Hij werd ‘ontmaskerd’ in de Muziekgieterij waar in verband met de coronamaatregelen vijfhonderd mensen bij aanwezig mochten zijn.

  1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

    Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

    Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.