Volledig scherm
2014-03-05 13:31:48 ILLUSTRATIE - Een rechter met wetboek in de rechtzaal. ANP XTRA ROOS KOOLE © ANP XTRA

Man op straat gezet nadat hij maandenlang zijn buren terroriseerde

De bewoner van een galerijflat in Maastricht moet zijn huis uit. Volgens verhuurder Woonpunt heeft hij zich schuldig gemaakt aan ontoelaatbare overlast.

Doodsbedreigingen, scheldpartijen, harde muziek, bonken op de muren en mishandeling. Een huurder van een flat in Maastricht - eigendom van Woonpunt - heeft zijn buren ruim een jaar lang het leven zuur gemaakt. Na een zoveelste escalatie, in juni van dit jaar, was voor de woningstichting de maat vol. Ze stapte naar de rechter om de man uit de woning te zetten.

De rechtbank stelt Woonpunt nu in het gelijk. De huurder krijgt zeven dagen de tijd om de flat te verlaten. De beweringen van de man zelf, dat zijn buren hem en zijn ouders racistisch bejegenden, worden door de rechtbank van tafel geveegd. Er wordt niet uitgesloten dat mede-bewoners van de galerijflat ook dingen hebben gedaan die niet door de beugel konden, maar die waren mede het gevolg van ‘langdurige en ontoelaatbare overlast’, aldus de uitspraak van de rechtbank.

Die man huurde de flat boven een Jumbo-supermarkt sinds maart vorig jaar. Vlak daarna begonnen de klachten. Gesprekken onder leiding van buurtbemiddeling leverden niets op. De voorbije zomer kwam het diverse keren tot een confrontatie. Woonpunt is bang voor verdere escalatie en wil daarom dat de man vertrekt. Die wilde op zijn beurt alleen weg, als Woonpunt hem een nieuwe, even grote woning zou aanbieden en een verhuisvergoeding zou geven. De rechtbank wijst die eisen af. De man heeft zich niet als een goed huurder gedragen. Woonpunt heeft dan ook geen verplichtingen jegens hem.