Man verzon verhaal over vastgebonden puppy langs A2 om van hond af te komen

VIDEOHet verhaal over een vrachtwagenchauffeur die in de nacht van zondag op maandag een puppy zou hebben gered langs de A2 bij Weert, blijkt verzonnen. Dat schrijft De Limburger

In werkelijkheid blijkt de hond gewoon uit het Brabantse Oss te komen en is het dier helemaal niet in Weert geweest. Ook is de vrachtwagenchauffeur geen chauffeur bij supermarktketen Jumbo. De man heeft inmiddels verklaard dat hij het verhaal verzonnen heeft, omdat hij anders niet van de hond af kwam. De man had de hond al gedumpt in het bos, maar de pup bleef hem naar eigen zeggen maar volgen. Later heeft hij de puppy overgedragen aan de dierenambulance, mét het verzonnen heldenverhaal. Dat meldt de dierenambulance Brabant Noord-Oost. 

De jonge viervoeter bleek niet gechipt te zijn. Dankzij oplettende vrienden van de eigenaar die de hond herkenden, is het baasje gevonden. De hond zit nu veilig in de opvang in Oss. De politie is in kennis gesteld.

Gister vertelde de trucker nog gedetailleerd over de vermeende vondst van de puppy.  ,,Ik zette mijn vrachtwagen stil en stapte uit om het beestje te helpen. Toen zag ik dat het beestje een riempje om had”, vertelde de chauffeur tegen Omroep Brabant . „Daarmee zat ze vastgebonden aan een paaltje. Zo kon ze tenminste niet de weg oplopen.” Dat blijkt dus allemaal gelogen.

Volledig scherm
De hond blijkt gewoon uit Oss te komen en helemaal niet in Weert te zijn geweest. © Dierenambulance Brabant Noord-Oost/Facebook