Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Messentrekkers overvallen supermarkt, twee minderjarigen aangehouden

Bij een gewapende overval op supermarkt Jan Linders in het Limburgse Swalmen zijn gisteravond twee tieners (15 en 17) aangehouden. De politie zoekt nog naar drie á vier andere verdachten.

Een groep van vijf á zes mannen tussen de 15 en 20 jaar ging gisteravond rond negen uur supermarkt Jan Linders aan het Sint Jansplein in Swalmen binnen. Ze bedreigden de kassamedewerkers met een mes en maakten geld en sigaretten buit. Ook een van de klanten die in de winkel aanwezig was, werd bedreigd met een mes. De criminelen vluchtten na de overval te voet richting het station.

Vlak na de overval kon een 15-jarige inwoner van Venlo worden gearresteerd. Hij had zich verstopt in de voortuin van een woning. Na een waarschuwingsschot van een van de agenten gaf hij zich over.

Kort hierna werd een tweede verdachte aangetroffen, eveneens in een voortuin aan de Stationsstraat. In dit geval ging het om 17-jarige inwoner van Venlo. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. Bij de zoekactie is een speurhond ingezet. Naar de andere overvallers wordt nog gezocht. Ze droegen bij de overval zwarte kleding en zwarte petjes. De politie roept getuigen op zich te melden. 

Klanten opgevangen

Het personeel en klanten die tijdens de overval in de winkel aanwezig waren, zijn tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen café.

Eind vorig jaar vond ook al een inbraak plaats bij het filiaal van Jan Linders in Swalmen.