Volledig scherm
Carnaval in Maastricht, foto ter illustratie © ANP

Minder animo voor carnaval in MECC Maastricht

De drukte in zalencentrum het MECC in Maastricht tijdens de aftrap van het Limburgse carnavalsseizoen is maandag minder groot dan vorige jaren op het Vrijthof. Dit jaar is de traditionele “11e van de 11e” voor het eerst verplaatst van het Vrijthof naar het MECC. 

In het zalencentrum woonden gisteren rond 16.00 uur zo’n 9000 carnavalisten de optredens van de muziekgroepen bij. Vorig jaar waren er op het Vrijthof rond 12.00 uur ‘s middags al zo’n 10.000 mensen, en nam dat aantal later die dag gestaag toe.

Een woordvoerder van de organiserende Sjeng Kraft Kompenei bevestigde gistermiddag dat er minder mensen op het feest afkomen dan voorgaande jaren. Maar, zei hij, het is een gewone werkdag, dan komen er altijd minder mensen dan in het weekend.

Op de verhuizing van het feest van het Vrijthof naar het MECC was veel kritiek. Maar volgens de organisatie werd het te druk op het Vrijthof. Daar is maar plaats voor 10.000 mensen. Vorig jaar kwamen er veel meer mensen op het feest af, zodat het Vrijthof moest worden afgesloten. Daarom is nu uitgeweken naar het MECC.