ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederland weer donkerrood op coronakaart, toename minder snel

Nederland blijft een van de grootste brandhaarden voor het coronavirus in Europa en kleurt daarom ook de komende week volledig donkerrood op de Europese kaart van coronagevallen. Donkerrood is de hoogste waarschuwingskleur.

  1. Handballer Smits uit Geleen wil niet rekenen voor beslissend EK-duel

    Handballer Smits uit Geleen wil niet rekenen voor beslissend EK-duel

    De Nederlandse handballers baalden enorm na de nederlaag op het EK zondag tegen IJsland. ,,Dat zegt iets over ons, over hoe we gegroeid zijn als ploeg”, zegt topschutter Kay Smits uit Geleen een dag later. Het liefst wil hij alleen nog vooruit kijken, naar het duel van dinsdag met Portugal waarin een plaats in het hoofdtoernooi moet worden afgedwongen. Smits wil met zijn ploeg laten zien dat er naast de succesvolle Oranje-vrouwen inmiddels ook een Nederlandse mannenploeg staat die internationaal furore kan maken.
  2. MVV wacht coronamaatregelen niet af en opent het stadion bij derby tegen VVV: ‘Bittere noodzaak’

    MVV wacht coronamaat­re­ge­len niet af en opent het stadion bij derby tegen VVV: ‘Bittere noodzaak’

    MVV gaat hoe dan ook de toegangspoorten van Stadion de Geusselt open als op 4 februari de derby tegen VVV-Venlo gespeeld wordt. Dat gebeurt ongeacht of de huidige coronamaatregelen voor de sportwereld door het kabinet worden verlengd. ,,Niet om recalcitrant te zijn, maar het is bittere noodzaak. Niet alleen uit sportief oogpunt, maar ook uit financiële urgentie", zo laat de club uit Maastricht weten.