Dr. Helen Mertens (M, voorzitter Raad van Bestuur) en prof. dr. Karin Faber (L, directeur Pati‘ntenzorg) staan de pers te woord over het overlijden van twee patienten van de longafdeling van ziekenhuis MUMC+ na het uitvallen van de stroom aldaar.
Volledig scherm
Dr. Helen Mertens (M, voorzitter Raad van Bestuur) en prof. dr. Karin Faber (L, directeur Pati‘ntenzorg) staan de pers te woord over het overlijden van twee patienten van de longafdeling van ziekenhuis MUMC+ na het uitvallen van de stroom aldaar. © ANP

NU'91: dodelijke stroomstoring Maastricht is traumatisch

De stroomstoring in het ziekenhuis in Maastricht, waardoor mogelijk twee patiënten zijn overleden, is "een drama voor de familie en de mensen zelf, en traumatisch voor de zorgmedewerkers die op die avond hebben gewerkt", zegt de medische vakbond NU'91.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'