Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Oplichtster doet zich voor als thuiszorgmedewerker: hoogbejaarde Roermondse bestolen

Een 87-jarige Roermondse is woensdagavond slachtoffer geworden van oplichting. Een onbekende vrouw deed zich voor als medewerkster van de thuiszorg en wist zo de woning van het slachtoffer binnen te komen. Handlangers wisten vervolgens waardevolle spullen te stelen.

 1. Tieners die betrokken waren bij vechtpartij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”
  Lommel

  Tieners die betrokken waren bij vechtpar­tij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”

  De tieners die in Lommel een bromfietser hardhandig hebben aangepakt worden vervolgd voor poging tot doodslag. Twee weken geleden circuleerden op sociale media beelden van een vechtpartij in het Lommelse stadscentrum. Aan de hand van de videobeelden startte de lokale politie een onderzoek, waarna drie jongemannen gearresteerd werden. De burgemeester van Lommel bevestigd nu dat de tieners vervolgd worden voor poging tot doodslag. “We willen laten voelen dat we dit soort gedragingen niet tolereren.”
 2. Maastrichtse directeur bedevaartorganisatie nog net voor pensioen pauselijk onderscheiden

  Maastricht­se directeur bedevaart­or­ga­ni­sa­tie nog net voor pensioen pauselijk onderschei­den

  Paus Franciscus heeft Maastrichtenaar Oliver Dols benoemd tot ridder in de orde van Sint-Sylvester. Dols kreeg de onderscheiding bij zijn afscheid als directeur van bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim. De hoge pauselijke onderscheiding werd hem vandaag uitgereikt tijdens een eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond, geleid door hulpbisschop Herman Woorts van het aartsbisdom Utrecht, verantwoordelijk voor bedevaarten.