Een luchtfoto van Industriecompleet Chemelot nabij het Limburgse Stein en Geleen. Op het terrein zit met name chemische industrie gevestigd van onder andere DSM en SABIC Europe BV.
Volledig scherm
Een luchtfoto van Industriecompleet Chemelot nabij het Limburgse Stein en Geleen. Op het terrein zit met name chemische industrie gevestigd van onder andere DSM en SABIC Europe BV. © Hollandse Hoogte / Rob Engelaar

Saudisch chemiebedrijf SABIC wil hoofdkantoor van Sittard naar Amsterdam verhuizen

Het Europese hoofdkantoor van het Saudische chemiebedrijf SABIC wordt waarschijnlijk verplaatst van Sittard naar Amsterdam, waarbij de helft van de 350 kantoormedewerkers meeverhuist. De andere helft van de medewerkers zal Geleen als standplaats krijgen, meldt De Limburger.

  1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

    Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

    Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.