Volledig scherm
Feike Sijbesma. © Fotopersburo Dijkstra bv Postbus 751420 AB Uithoorn Nederland www.fotodijkstra.nl

Scheidend topman Feike Sijbesma benoemd tot ‘ambassadeur’ van DSM

DSM heeft zijn topman Feike Sijbesma tot ere-bestuursvoorzitter van de Heerlense multinational benoemd. In deze rol zal hij als ambassadeur voor DSM optreden. Dat meldt De Limburger.

Eind vorig jaar werd bekend dat de DSM-baas in het eerste kwartaal van 2020 afzwaait, na bijna dertien jaar aan het roer te hebben gestaan van het chemieconcern. Sijbesma wordt benoemd tot erevoorzitter na de overdracht van zijn rol als bestuursvoorzitter aan zijn opvolgers - de zittende bestuurders Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze - die komende maanden zijn beslag gaat krijgen.

DSM meldt dat de benoeming gezien moet worden als een eerbetoon aan Sijbesma’s bijdrage aan het concern door de jaren heen, waardoor de band tussen hem en het bedrijf behouden blijft. De scheidend topman zal DSM naar de buitenwereld blijven vertegenwoordigen, met name op het gebied van voeding, ondervoeding en klimaat.

„DSM blijft profiteren van het enorme netwerk en de kennis van Feike op het gebied van duurzaamheid”, aldus voorzitter van de Raad van Commissarissen, Rob Routs.

  1. TERUGLEZEN | Vrouw uit Amsterdam besmet met coronavirus, thuis in isolatie
    Teruglezen

    TERUGLEZEN | Vrouw uit Amsterdam besmet met coronavi­rus, thuis in isolatie

    Dit liveblog is gesloten. De patiënt die met een coronabesmetting in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg ligt, is een 56-jarige man uit Loon op Zand. Het gaat om het eerste besmettingsgeval in Nederland. De man is woensdag al in het ziekenhuis opgenomen en ligt daar op een geïsoleerde afdeling. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.